17 Ekim 2016 Pazartesi

Sessizlik


İkili ilişkilerde yapılan en büyük hatalardan birini geçen gece film seyrederken fark ettim. O filmde aktör şöyle diyordu. " O konuşmayı bıraktı, ben de bu sessizliği sevdim." Bu söz çok etkiledi beni. Hele son dönemlerde bilgisayarlara, telefonlara, tabletlere o kadar eğdik ki başımızı iletişim kurmayı bıraktık ve bu sessizliği sevdik.

Çocuklarımıza bizi rahat bırakmaları için cep telefonlarımızda oyun açıp eline verdik. Sonra bilgisayarın başından kalkmıyor, ders çalışmıyor diye şikayet ettik.

Aile gezmelerimizi dizi filmlere göre ayarladık. Seyrettiğimiz bir dizi varsa eve kapandık, hayal dünyasına daldık. Sonra eve kapanıp kaldık diye şikayet ettik.

Dostlarımızla sosyal medya üzerinden paylaşılan resimlere bir tuşla beğeni gönderdik ve dakika dakika ne yaptıklarını takip edip konuşulacak tüm sohbetleri bitirdik. Sonra "Nerede eski dostlar" diye şikayet ettik.

Eşimizle geceleri kah televizyon kah sosyal medya nedeni ile her sorunumuzu erteledik. Çoğumuz evin ihtiyaçlarını cep telefonundan mesaj yolu ile istedik. Gece fırsat yoktu ki konuşmaya. Sonra da eşimizle iletişim kuramıyoruz diye şikayet ettik.

Sözün özü " Herkes konuşmayı bıraktı ve biz bu sessizliği sevdik."

Sevgiyle Kalın...

Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder